Hvordan vaske bilen om vinteren?

Lyst til at bilen skal vare lenge? Da er det viktig å bruke tid på vedlikehold som vask og rengjøring – ja selv om vinteren.

Bilde av en suv bil i vinterlandskap på veien med skog i bakgrunnen

Frister det lite å vaske bilen i vinterkulda? Tenker du at dette er bortkastet tid for om noen få sekunder er den full av veisalt, sørpe og søle uansett? Vel, det er faktisk veldig viktig å holde kjøretøyet rent og vaske bilen hyppig om vinteren. Poenget med vintervasken er nemlig ikke at bilen skal se skinnende ren ut, men at den skal forbli godt vedlikeholdt.

 

Derfor bør du vaske bilen hyppigere om vinteren

Det er enkelt – bilen bør vaskes mer regelmessig om vinteren enn om sommeren fordi norske veier saltes denne perioden. Salt på bilen kan øke risikoen for rustskader, og jo lenger saltet får sitte på karosseriet desto høyere sannsynlighet er det for rust. Undersiden av bilen er også svært utsatt saltskader, og bør også skylles ofte hver vinter.

 

Slik bør du vaske bilen om vinteren

Dersom du skal vaske bilen din om vinteren er det viktig å bruke et petroleumsbasert vaskemiddel som kan løse opp salt. Det er viktig å gå grundig over kjøretøyet, da salt kan skjule seg flere steder. Mange liker å benytte seg av bilsjampo, men dette er et middel som inneholder vann og vil derfor kunne fryse hvis bilen vaskes utendørs i kuldegrader.

 

Om vinteren må også vannet man vasker og skyller med være riktig temperert. Helst skal det ligge på mellom 30-40 grader. Ellers blir ikke bilen skikkelig ren. Når det er kaldt ute er også et avfettingsmiddel som tåler frost fornuftig å bruke. Sørger du for en god rengjøring i forkant vil dette gi flotte resultater. Ved både såpevask og avfetting bør du starte nedenfra og jobbe deg oppover, men skyll i motsatt retning – altså fra topp til bunn av bilen.

 

Husk også at hvis det er kuldegrader ute bør du avslutte vasken med å tørke dørhåndtakene, gummilistene og låsene på bilen, slik at disse ikke fryser. Er det skikkelig kaldt kan låseolje på låsene også være en god idé.

 

Bestill bilvask på Dalen Parkering

Dersom du er hyppig innom Gardermoen for reise eller jobb er det ofte svært effektivt å ta bilen til og fra flyplassen. Om vinteren må noen kjøre lengre strekninger på veier fulle av salt og sørpe. Da er det greit å vite at Dalen Parkering tilbyr bilvask. Vi vet at det kan slite på bilen å kjøre den gjennom vaskeprogrammer på ulike bensinstasjoner. Derfor tilbyr vi selvsagt håndvask av bilen, selv når det er minusgrader ute. Utvendig vask inkluderer avfetting, utvendig håndvask, underspyling og smøring av lister og låser.

Vi tar oss gjerne av vaskejobben, slik at din bil blir ivaretatt og er klar for vinterveiene. Hos oss får du bilen din vasket til en rimelig pris. For liten bil koster full utvendig vask kun 450 kroner, mens vask av en stor bil koster 520 kroner. Kontakt oss for å booke bilvask neste gang du står parkert på Dalen Parkering, slik at du slipper å ta hånd om bilen i vinterkulda selv, eller les mer om våre bilpleietilbud her.

Kontakt oss