Slik reiser du billigst mulig til Gardermoen!

Skal du ut å fly i sommerferien? Da har du sikkert nok å planlegge og styre med. Vi hjelper deg i gang med turen, og har funnet ut hvordan du kommer deg billigst til og fra Gardermoen.

 

 

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Tusenvis av nordmenn skal ut på reisefot, gjerne sørover, for å nyte late feriedager. For mange betyr det at de må komme seg til og fra Gardermoen flyplass, og gjerne billigst mulig. Det finnes mange transportalternativer. Her går vi gjennom de mest aktuelle.

 

Taxi til Gardermoen

Taxi byr på frihet og en behagelig tur til flyplassen, men billig er det ikke. Prisen på taxi vil selvsagt variere. Den letteste måten å kalkulere hvor mye det vil koste er gjennom sammenligningstjenesten Taxiguide. Her kan du søke opp startsted, dato og tidspunkt for avreise, og få pristilbud fra de forskjellige taxiselskapene. Vi tok utgangspunkt i en ettermiddagsreise fredag i sommerferien fra Oslo S. Her varierer prisene fra 589,- for den billigste til 1438,- for den dyreste. Dette gjelder biler der det er plass til fire reisende.

 

Buss til Gardermoen

Det er flere selskaper som kjører buss til Gardermoen, og prisen varier fra selskap til selskap samt startsted for reisen. Fra Oslo S er det Flybussen som tar deg videre til Gardermoen, og billetten for en voksen koster 179,- hver vei, sett at det forhåndsbestilles på nett eller via en app. Kjøper du derimot billetten din ombord på bussen vil du måtte betale et ombordtillegg. Barn mellom 6-17 år samt honnør betaler 99,-. Er dere derimot en familie med barn under 15 år kan dere ta med fire barn til prisen av en voksenbillett. Dette forutsetter at du bestiller på forhånd.

 

Bil til Gardermoen

Velger du å ta bilen til Gardermoen har du friheten til å velge selv når du vil dra, og du har flere parkeringsmuligheter. Dalen Parkering er en av dem, og uten tvil den billigste. For en familie på fire vil det eksempelvis være billig å ta bilen da du kun betaler et engangsbeløp fremfor tur-retur billetter. Lar du bilen stå en uke på Dalen Parkering koster det deg 490,- inkludert transport til og fra terminalen. Er dere fire stykker er det 122,- per person for all transport til og fra flyplassen. Det er klart at utgifter som bensin, diesel, strøm og bompenger kommer i tillegg. På Fjellinjen sine hjemmesider kan du regne ut hvor mye det vil koste deg i bompenger til Gardermoen med det nye systemet. PS! I sommer har Dalen Parkering et høysesong tillegg på 60,- så prisen per uke er 550,- til og med 4/8.

 

Tog til Gardermoen

Foretrekker du å reise med tog har du to alternativer. Lokaltoget til Vy eller Flytoget. Her varierer prisen ganske mye. Det billigste alternativet er lokaltoget til 105,- hver vei for en voksenbillett. To voksne med to barn mellom 6-17 år koster totalt 316,- hver vei. Dette er nettpriser som forutsetter at en bestiller på forhånd. Kjøper du billettene på toget vil dette føre til høyere priser. For en voksenbillett på flytoget må du betale 196,- én vei. Barn under 16 år følger gratis med en voksen.

 

Uansett hvordan du velger å komme deg til og fra Gardermoen har alle alternativer sine fordeler og ulemper. Reiser dere en større gjeng som fyller bilen vil dette være billigst, forutsett at dere parkerer på Dalen Parkering.

 

Billig parkering på Gardermoen

Skal du ut å reise? Helt siden starten av Dalen Parkering i 1973 har vi hjulpet reisende med å gjøre parkering ved Gardermoen effektiv og enkel. Se priser og bestill parkering her. Eller kontakt oss i skjemaet under.

Kontakt oss