Høye reiseutgifter? Slik sparer du penger på ferien

Det kan være kostbart å reise, men det trenger ikke koste mer enn nødvendig. Her er 8 gode tips til deg som er ute etter å spare inn på dine reiseutgifter.  

 

Spar penger på tur

 

Du kjenner deg kanskje igjen: Reisen er bestilt, du gleder deg masse, før du begynner å regne på det. Dette kostet jo plutselig voldsomt mye. Flybilletter, hotellopphold, aktiviteter ved feriestedet, shopping og mat – det er ikke alltid så billig å kose seg.

Heldigvis finnes det gode råd som senker risikoen for en skrapet lommebok ved hjemkomst. Det gjelder bare å planlegge, benytte seg av gode tilbud og tenke litt utenfor boksen. Her har vi listet opp 8 punkter for å kutte reiseutgiftene dine.

 

1. Reis utenfor sesongen når du kan

Når du skal ut og reise lønner det seg alltid å legge turen til den perioden få andre skal på ferie. Dette kan være vanskelig for foreldre med unge barn, hvor fellesferien er eneste mulige reisetidspunkt. For de som ikke må belage seg på samme datoer som alle andre, vil det derimot lønne seg å reise utenfor sesong for å spare reiseutgifter.

 

spar penger utenfor sesong

 

Dersom man må forholde seg til fellesferien kan en heller prøve å være kreativ med tanke på reisemål. Skal «alle» til Italia når sommeren kommer, eller er Paris den hotteste byen når julen nærmer seg? Da bør du se etter spennende områder som ikke er like populære. Søk litt rundt, og hvem vet? Kanskje blir du positivt overrasket over å oppdage en liten perle av en by eller et nydelig land du ikke har vurdert å besøke før nå.

 

2. Pass på hvordan du søker etter billetter

Du har sikkert fått med deg at det meste du gjør på internett blir sporet. Det oppleves kanskje ubehagelig, men mest av alt er det viktig å tenke på at dette kan gå utover økonomien din. De fleste nettsider bruker såkalte cookies. Disse informasjonskapslene, som det heter på norsk, gjør at flyselskapet registrerer aktiviteten din – noe som flere argumenterer for at fører til at billettprisene øker i takt med hvor mange ganger du sjekker en bestemt destinasjon. Resultatet kan bli at du skynder deg for å kjøpe billettene fordi du tror etterspørselen har økt.

Dette kan jo absolutt være tilfellet, men oftere handler det om at du ikke har slettet informasjonskapslene fra forrige gang du besøkte nettstedet. Her kan bedriften ha sett sitt snitt til å tjene en ekstra slant på å lure deg litt. Skal du søke på ulike billetter, hoteller eller andre ting du vurderer å kjøpe til ferien, bør du gjøre dette i «inkognito-modus», samt huske å slette søkehistorikk og informasjonskapslene.

 

3. Bruk alderen til din fordel dersom det er mulig

Studenter påpeker ofte hvor dårlig råd de har, og det kan være vanskelig for dem å komme seg hjem til ulike ferier. Her er det utrolig viktig å være tidlig ute når billetter skal bestilles. Det finnes nemlig svært ofte studentpriser på flybilletter til ulike selskaper, men disse forsvinner gjerne raskt.

Har man små barn og skal ut og reise kan en også være oppmerksom på prisreduksjon. Kanskje får du en veldig billig billett til smårollingen din, eller kanskje har hotellet dere skal bo på gode tilbud til barnefamilier. Pass på å søke etter rabatter der du kan. Pensjonister kan også være heldige og oppleve bedre priser ved visse områder i utlandet eller mindre dyre billetter når de skal kjøre kollektivt på ferie. Bruk alderen din for alt den er verdt, enten du er ung eller gammel.  

 

4. Bruk bilen til flyplassen

Det virker kanskje ikke naturlig at det er billigere å ta bilen til flyplassen enn det er å velge kollektive løsninger. Likevel kan dette faktisk være tilfellet. Velger du rett parkeringsplass vil du nemlig få en svært rimelig løsning for reise til og fra Gardermoen. Dalen Parkering har prisgaranti over 3 dagers parkering, og kan derfor alltid tilby den billigste prisen på parkering i nærheten av Oslo Lufthavn. Jo lenger du blir stående, desto mer skal det lønne seg. Hos Dalen Parkering får du også gratis transport til og fra avgangshallen med effektive og komfortable shuttlebusser som går døgnet rundt. På kun 5 minutter vil du ha reist fra parkeringsplassen til terminalen.

 

spar penger på reise med bil

 

Er dere flere som skal på ferie sammen og velger kollektivt, vil enkeltprisene raskt hope seg opp og bli av betydelig størrelse. Reiser frem stykker, alle på over 16 år fra eksempelvis Oslo S vil prisen nærme seg tusenlappen. Hos Dalen Parkering kan du derimot bli stående for kun 490 kroner i 7 hele dager. Her er det penger å spare.

 

5. Spar reiseutgifter ved å bo billig

Planlegger du godt nok, er det ingen sak å få et billigere sted å bo. Her gleder det samme som med flybilletter – sørg for at når du søker så er søkehistorikken din, samt informasjonskapsler slettet. Søk også etter bosted i inkognito-modus dersom du kan det.

Skal du bo på hotell bør du søke rundt etter ulike priser på hotellet. Forskjellige sider vil nok tilby varierende priser, og til syvende og sist er det ofte hotellet selv som har det beste tilbudet. Dersom du tar kontakt med dem direkte og forhører deg, samt nevner det billigste tilbudet du fant på nett, vil de mest sannsynlig matche tilbudet eller gå under.

 

spar penger på reise bo billig

 

Det finnes også andre måter å bo i utlandet på. Airbnb og andre sider hvor en kan leie private rom eller hjem øker i popularitet – og kan være betydelig billigere enn å bo på hotell. Er dere en stor gjeng eller familie som reiser sammen, vil dette uten tvil lønne seg. Aribnb og lignende sider tar som regel betalt av utleierne hver gang de får en booking. Spør derfor utleier direkte om deres e-post og send en forespørsel om å booke direkte gjennom dem til en redusert pris dersom du stoler på vedkommende. Her er det enda litt å spare. Husk bare at du da kan risikere å miste eventuelle rettigheter som profesjonelle aktører står for.

 

6. Følg relevante områder og aktivitetstilbud på sosiale medier

Sosiale medier florerer av hoteller, restauranter og andre aktivitetstilbud i ulike land. Flere og flere får seg kontoer på Facebook og Instagram, og her kan man finne overraskende gode tilbud som ikke kommer opp andre steder.

Skal du på tur til et spesifikt område, kan du gjøre litt research på hva som befinner seg i nærheten, gå inn på ulike sosiale medie-plattformer og følge det som er aktuelt for det. Her kan du spare mye på dine reiseutgifter. Plutselig popper det opp et supert tilbud på mat, drikke, shopping eller en aktivitet som du ellers hadde gått glipp av. Når turen er overstått, trenger du ikke følge de ulike kontoene lenger dersom du ikke ønsker det.

 

7. Kjøp lokalt

Det finnes utrolig mange lekre varer en med fordel bør kjøpe seg i utlandet. Her kan du nemlig spare store penger hvis du kjøper lokalt, fremfor å kjøpe importerte varer i Norge. Vin i Italia, sjokolade i Sveits, skinnprodukter i Indonesia, eller vakre tekstiler i India? Listen er lang.

Lyst på en shoppingtur? Her er 5 fantastiske produkter du bør kjøpe i utlandet!

 

spar penger på reise kjøp lokalt

 

Reiser du vekk like før jul kan du spare penger på å kjøpe gaver i utlandet. Er det noen som har bursdag hjemme snart, kan du finne noe fint til dem på ferien din. Pass bare på at du virkelig ser etter lokale varer, og unngå store kjøpesenter eller dyre handlegater som tar turistpriser for varene sine. Prøv gjerne å passe på at det du handler er etiske varer, og at selgere samt de som har laget produktet får en levedyktig lønn.

 

8. Ha forsikringen i skjønneste orden

Dette er en av de viktigste punktene for å unngå uforutsette reiseutgifter. Det finnes ikke noe kjedeligere enn å oppleve en ulykke på ferie. Dersom du må innom sykehuset eller ha annen helsehjelp, bør forsikringen din være i orden før du reiser. Men som de fleste vet, er ikke det å bli syk noe man planlegger. Det kan raskt bli dyrt å få legehjelp i utlandet, og det bør ikke være nødvendig for deg å betale slike uforutsette beklageligheter på egenhånd.

Dersom du blir frastjålet noe i utlandet, kan dette også bli tatt høyde for av forsikringsselskapet ditt. På den måten vil du ikke tape store summer dersom et kamera eller en datamaskin forsvinner på ferien. Sørg for at du sjekker hva din forsikring gjelder før du reiser, slik at du selv kan justere den dersom du ser et behov for det.

Å reise koster alltid penger, men verdien du sitter igjen med etter turen er som regel langt høyere enn det du har betalt. God tur!

 

Se priser og bestill parkering her. Eller kontakt oss i skjemaet på siden.

Kontakt oss