5 ting du bør kjøpe i utlandet

Er du støtt og stadig på ferie i utlandet, men synes at alle andre alltid kommer hjem med mye kulere og finere suvenirer enn deg?

 

shopping

 

Få ting slår følelsen av å se bagasjen forsvinne inn i det logistiske maskineriet på Gardermoen, scanne boardingkortet og åle seg gjennom sikkerhetskontrollen. Det er tid for ferie! Er du av dem som alltid sørger for å ha litt ekstra plass i kofferten? Blant kroppens alle forventninger, håper mange å returnere til fedrelandet med spennene innkjøp – likevel er det ikke alltid lett å vite hva som lønner seg å kjøpe utenfor landegrensene.

 

1. Unike møbler og interiør

«Denne blomsterkrukken? Å, nei, den får du nok ikke tak i – den kjøpte vi på et marked i Marrakesh»… hørt det før, men aldri fått muligheten til å si det selv? Grip muligheten mens du kan! Du trenger dessuten ikke reise langt for å sikre deg unike interiørskatter til hjemmet; København er Skandinavias desiderte designmetropol, og bugner av inspirerende butikker som fører alle de store – og små – danske designerne. Sikre deg et nytt teppe til gangen, en fargerik plakat til kjøkkenet eller en særegen bordlampe til stua. Og vipps har du vaksinert deg mot å oppleve at noen du kjenner har samme møbel!

 

2. Stort utvalg av sneakers

Er du lei av å gå til innkjøp av et nytt par sneakers, for så å matche resten av byen de neste månedene? Kule joggesko har blitt allemannseie, og selv om utvalget i Norge har skutt rekordfart, er det ingen tvil om at du finner enda flere modeller og fargekombinasjoner i utlandet. Ofte tar det også lengre tid før norske butikker får tilsendt de seneste modellene. Enorme butikker og lange gater med sko så langt øyet kan se, er å finne over alt hvor du ferierer. Endelig er det din tur til å ha et helt unikt par sneakers!

 

sneakers

3. Gode deals på outlet

En outletbutikk kjøper inn store varepartier fra kjente merkevarer til en billig penge, og selger dem til gunstige priser. Eksempler på dette kan være vareprøver fra nye kolleksjoner, gamle sesonger eller andre varer som produsenten av ulike grunner ikke har klart å selge til fullpris. Selv om det for all del finnes mange eksempler på outlets i Norge, er det ikke til å stikke under stol at utlandet gjør det bedre.

 

De største merkevarene har liten eller ingen interesse av å sende varepartiene lenger enn nødvendig. Derfor er trenden størst i motebyer som for eksempel London, New York, Paris og Milano. Når det er sagt trenger du heller ikke å ha veldig lange øyne for å finne en outlet nesten hvor som helst i USA. Her har du muligheten til å gjøre årets kupp!

4. Spennende godteri

Selv om Deli de Luca har et variert sortiment fra det store utland, kommer man ikke unna det faktum at veldig mange godterifavoritter kun er tilgjengelig i flydistanse. Det kan være tungt å vende tilbake til hverdagen når de rare potetgullsmakene, dipsausene og dinosaurformede godteriene du forelsket deg i, ikke er å få tak i på hjørnet. Derfor bør du være føre var neste gang du reiser til utlandet. Sørge for å laste med deg det du måtte trenge – og at lageret er stort nok til neste gang du vender tilbake til samme destinasjon. Dessuten: hvilket partytriks er egentlig bedre enn å fiske opp en pose godteri ingen noen sinne har hørt om?

 

godteri

5. Alt er billigere i utlandet

Enten det er snakk om tulipanløker fra Nederland, et speilreflekskamera eller noe helt annet: er du heldig med timingen på valutakursen, kan du ende opp med å spare store summer på, ja – egentlig hva enn det måtte være. Fordi det aller meste koster faktisk svært mye mindre, så fort du krysser landegrensen.

 

Og når du lander på Gardermoen…

…og du bærer 20 fulle handleposer fra taxfreen. Bagasjen har plutselig har blitt 10 kg tyngre, da er det deilig at bilen venter på parkeringsplassen. Dalen Parkering er Gardermoens billigste parkering med direkte transport hele døgnet! Hvorfor stramme inn på feriebudsjettet, når du kan spare penger på parkering?

 

Se priser og bestill parkering her. Eller kontakt oss i skjemaet under.

Kontakt oss