Langtidsparkering: Dette bør du alltid sjekke før du setter fra deg bilen på flyplassen

Skal du sette fra deg bilen på langtidsparkering? Da bør du sjekke kjøretøyets tilstand når du leverer og henter det. Dette er avgjørende for både din og parkeringsselskapets sikkerhet.

 

Sjekk bilen før parkering

 

Det kan for mange være vanskelig å gi fra seg noe dyrebart til fremmede, og stole på at det er i trygge hender. Flere får kanskje en litt gnagende følelse i magen når bilen eksempelvis skal parkeres på en langtidsparkering ved flyplassen før ferien står for tur. For hva om de som håndterer bilen skader den, kjører den langt og lenge eller behandler den ufint.

Velger du riktig parkeringsselskap er sannsynligheten for skader på bilen eller uforsvarlig håndtering av kjøretøyet svært små. Uansett hvor trygt et selskap er, vil det likevel alltid være en risiko når du gir fra deg nøklene. Derfor er det lurt å ha full tilstandskontroll når du leverer den, og hvorvidt denne tilstanden samsvarer med bilen du henter.

Usikker på hva du bør se etter og hvordan du sikrer deg og din bil best mulig? Her er 5 ting du alltid bør ha kontroll på.

 

1. Kilometerstand bør noteres

Få bileiere har til en hver tid kontroll over hvor langt bilen faktisk har kjørt. I ny og ne vil en notere seg hva som står på kilometerstanden, men dette er det få som har til vane. Når du kommer hjem igjen fra ferien din og bilen har stått på en parkeringsplass vil de fleste bileiere derimot være utrolig flinke til å gå over alt, og sjekke at bilen er slik den var – men ikke alle husker nøyaktig hvordan de etterlot seg kjøretøyet.

 

sjekk kilometerstand

 

Før du setter fra deg bilen på langtidsparkering, bør du derfor passe på å notere ned tallet på kilometerstanden. Ta et bilde på telefonen din dersom dette er mulig også. Da har du bevis for hvor langt bilen har kjørt før du gav den fra deg, og kan raskt melde fra dersom det nye tallet er mistenkelig høyt. Her er det viktig å huske på at ofte må biler på flyplassparkeringer flyttes innimellom, men dette bør ikke tilsvare svært mange kilometer.

 

2. Bensinmåleren bør sjekkes

Det kan også være greit å sjekke hvor mye bensin du har på tanken før du etterlater bilen på din valgte parkeringsplass ved flyplassen. Ikke bare vil dette være med på å indikere hvorvidt bilen har blitt kjørt uforsvarlig langt eller lenge, det er også alltids greit å vite om man bør fylle på bensin før man legger ut på hjemveien.

Det bør heller ikke være behov for ansatte ved parkeringsplassen å fylle på tanken din dersom de ikke har kjørt bilen lenger enn de egentlig skal. Merker du at tanken er mye fullere enn da du leverte den vil dette også være noe du kan varsle selskapet om.

 

3. Ta en kikk på alle bilens vinduer

Bilens vinduer er det også greit å ta en titt på før du reiser. Påse at alt ser ut som det pleier, og noter deg eventuelle eksisterende riper eller skader. Ta godt belyste bilder av vinduene før du drar av sted. Dersom det har kommet nye skader på vinduene har du bilder å sammenligne med slik at ingen kan stille spørsmål til hvorvidt de var der fra før.

 

4. Undersøk karosseriet

I bunn og grunn bør du ta en god titt på hele bilens utside før du leverer den fra deg til noen andre. Gå over karosseriet, se etter riper i lakken, små bulker du kanskje ikke har sett før eller andre merker og skader. Vær spesielt oppmerksom på utsatte steder for skader som felger og støtfanger, samt alle bilens dører.

 

sjekk bilen nøye

 

Som sagt er vi ofte flinke til å undersøke bilene våre når vi henter dem, og dårligere på å sikre at alt er i orden før vi leverer de fra oss. Med bildebevis blir det enklere for deg å få gjennom eventuelle klager. Da kan du også være sikker på at parkeringsselskapet har behandlet bilen din med respekt.

 

5. Gå over innsiden av bilen

Før du tar flyet bør du også ha gått over innsiden av bilen din. Pass på at det ikke ligger verdisaker igjen i hanskerommet eller andre oppbevaringsrom i bilen. Har du barn bør du også sjekke at det ikke har havnet noen matrester som kan tiltrekke seg fluer dersom bilen skal stå lukket og låst over lenger tid.

Ta en runde og sjekk tilstanden på innsiden av bilen generelt også. Er det noen skader bør dette noteres, og vurder hvorvidt bilen er ren, skitten eller et sted midt mellom. Bilen skal alltid leveres tilbake til føreren i samme stand som den ble levert inn – om ikke bedre. Er den mye mer skitten enn da du satt den fra deg eller oppdager du småskader som ikke var til stede da du dro? Da bør du fylle ut et skadeskjema og gi beskjed til parkeringsselskapet. Bildebevis fra innsiden av bilen kan også hjelpe saken din her.

 

Hos Dalen Parkering står sikkerhet høyt

Dalen Parkering er ikke bare Gardermoens aller rimeligste parkeringsplass. Den er også svært sikker. Hos oss sørger vi for en god parkeringsopplevelse og ivaretagelse av din bil. Vårt parkeringsanlegg er trygt fordi vi tilbyr:

 

bilen er trygg hos Dalen Parkering

 

  • ekstra brede parkeringsplasser hvor bileier parkerer og henter ut egen bil
  • korttidsparkering og langtidsparkering
  • sikkerhetskameraer og god opplysning fordelt utover hele anlegget
  • HD-kameraer som fotograferer bin bil fra alle kanter på vei inn til parkeringen
  • et ryddig registreringssystem
  • et lukket anlegg låst for uvedkommende
  • shuttlebuss som går hele døgnet direkte til terminalen slik at du rekker flyet
  • kunnskap og dyktighet ved å ha vært etablert helt siden 1973

 

Dersom du ønsker en bil som er enda finere enn da du reiste, har også Dalen Parkering mulighet for både innvendig og utvendig vask. Du fortjener å avslutte ferien din med senkede skuldre og viten om at vi har tatt godt vare på din eiendel. Kontakt oss i dag for å bestille din plass før du flyr av gårde til neste spennende destinasjon.

Kontakt oss