Skift til sommerdekk hos Dalen Parkering

Det er den tiden av året igjen. Hjulene skal skiftes nok en gang, selv om mange føler at det var i forrige uke at vi skiftet fra sommerdekk til vinterdekk.

 

dekkskifte

 

Skifte dekk. Det er noe alle som eier av bil må gjøre minst to ganger i løpet et år. Vi blir aldri vant med det og synes det er like slitsomt hver gang. Denne såkalte «aktiviteten» er både elsket og hatet rundt om i vårt langstrakte land, og du har to alternativer når tiden er inne for å skifte til sommerdekk. Du kan enten gjøre det selv eller la noen andre gjøre det for deg.

Vi nordmenn er i overkant glade i utrykket «slå to fluer i en smekk», og hvis du skal ut å reise har du muligheten til nettopp dette. Hos Dalen Parkering står ikke bare bilen din trygt under hele reisen, vi tilbyr også flere tjenester som gir deg mer tid til annet du heller skulle gjort. Hva med å slippe utvendig og innvendig vask av bilen? Eller få fritak fra å skifte dekk selv?

 

Piggdekk eller vanlige vinterdekk?

Statens Vegvesen sine hjemmesider kan du lese at det ikke er noen tidsfrist knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk. I teorien trenger du egentlig ikke bytt dekk, men du bør så absolutt gjøre det for din egen og andres sikkerhet. Bremselengden på våt asfalt er ofte betraktelig mye lenger på vinterdekk enn på sommerdekk. Har du derimot piggdekk vil du senest måtte skifte ut disse før første mandagen etter 2. påskedag.

 

sommerdekk

 

Har du husket å sjekke dekkene?

Før du skal skifte til sommerdekk er det viktig å sjekke at dekkene fortsatt følger lovens krav. Har du dekkene hjemme i garasjen er det lettest å sjekke selv, men har du dekkene på et dekkhotell kan det være lurt å spørre betjeningen om råd. Du bør være godt over minstekravet på 1,6 mm mønsterdybde. Skulle du starte sesongen med 1,6 mm, vil du mest sannsynlig måtte skifte igjen før sesongen er omme. Er dekkene dine eldre enn fem år bør de sjekkes nøye av en fagmann hvert påfølgende år. Er dekkene dine eldre enn ti år bør de skiftes uansett om mønsteret er innenfor kravene eller ikke.

 

Ut å fly?

Når bilen først skal stå stille over flere dager, er det ikke annet enn fornuftig å la oss skifte hjulene for deg. Dalen Parkering tilbyr komplett hjulskift med rengjøring av felger og dekk. La oss gjøre jobben du helst vil slippe. Se for deg å komme hjem etter en reise til en bil som er klar for sommeren. Du bestiller hjulskift enkelt samtidig som du bestiller parkeringen din. Gå inn på vårt bestillingsskjema og velg hjulskift under punktet «bilpleie» eller ta kontakt i kontaktskjemaet under om du skulle ha noen spørsmål. Raskt og effektivt!

 

på flyplassen

Kontakt oss