Unngå å bruke opp feriebudsjettet på flyplassen

Det er fort gjort å sprenge budsjettet på ferie. Flyplasser er dyrt, og vi har sett på muligheter for at du skal unngå å bruke hele feriebudsjettet før ferien i det hele tatt har startet.

 

feriebudsjettet

 

Det er stadig flere som velger å reise utenlands i ferien, og for mange er Gardermoen startpunktet. Er man først i feriemodus er det fort gjort å la seg rive med. Dersom du er en av de som helst vil bruke de oppsparte midlene på den faktiske destinasjonen og holde deg til feriebudsjettet, ja da gjør du lurt i å lese videre.

 

Bruk sjekkliste for pakking

Det er som regel alltid noe vi glemmer når vi pakker. Har du en sjekkliste eller rutine når du pakker? Kanskje du rett og slett er litt glemsk av natur? Det er ofte vi glemmer ting i farten og ender opp med å måtte kjøpe ting vi egentlig ikke trenger, kun fordi vi glemte å putte det i kofferten. Skal du på en kort helgetur går det som regel fint, men skal du ut å reise i flere uker kan det føre til at du får unødvendige utgifter som går utover feriebudsjettet.

 

pakk smart

 

Ikke reis på tom mage

Mat er dyrt, spesielt på flyplasser. Etter den store utvidelsen av Gardermoen flyplass har det blitt flere restauranter. Her finner du alt fra kjendisrestauranter til klassikere som Peppes Pizza og O`Learys, hvilket som gir de reisende mange valgmuligheter. Uansett hvilken du går får må du regne med å bruke god slant penger. Vårt beste tips er å ikke ankomme Gardermoen på tom mage. Spis et godt måltid før avreise slik at du ikke ender opp med å betale i dyre dommer for mat som egentlig ikke er noe å skryte av. Reisedestinasjonen din har mest sannsynlig restauranter du kan nyte fantastisk mat på – til halve prisen.

 

Kjør full bil til Dalen Parkering

Om du skal reise med venner eller familie, hvorfor ikke fylle bilen og kjøre til Gardermoen? Det at det er dyrt å parkere er bare en myte. Fyller dere bilen vil det faktisk bli billigere per person hvis du sammenligner med tog, buss eller taxi. Hos Dalen Parkering betaler du kun en engangssum for dagene du står parkert. Transport til og fra terminalen er selvfølgelig inkludert i prisen. Uansett når på døgnet du lander, plukker vi deg opp og kjører deg tilbake til bilen. Positivt for feriebudsjettet og tiden din.

 

fyll bilen

 

Med vår enkle priskalkulator kan du enkelt sjekke prisen for parkering i den perioden du skal reise. Forhåndsbestille parkering kan du også. For å være sikret plass i feriene er man nødt til å forhåndsbestille for å være sikret en plass. En god huskeregel er å bestille parkeringen samtidig som du bestiller flybilletter så sikrer du deg en plass, og unngår å måtte ty til dyrere alternativer.

 

Lounge-trikset

Kjøp tilgang til OSL loungen og spar penger. Spar penger? Ja, du hørte riktig! Dette trikset er noe de aller fleste ikke tenker over, eller vet om i det hele tatt. Ordet lounge forbindes som regel med noe som koster skjorta, men her er det penger å spare. Den eneste forutsetningen er at du hadde bestemt deg for å spise og drikke på flyplassen. Tilgang til loungen koster 350 kroner, noe som høres dyrt ut, men når du ser hva du får for pengene lønner det seg faktisk. Her er det nemlig fri flyt av mat og drikke. Spiser og drikker du for en verdi over 350 kroner har du faktisk spart penger på det. I tillegg får du også over 900 kvadratmeter å boltre deg på, og kan nyte tiden frem til avreise uten kjas og mas.

 

Vent med å ta ut penger

Er du en av de som tenker det er lurt å være føre var og ta ut penger på Gardermoen? Det kan virke lurt, men blir unødvendig dyrt. Det er faktisk ti prosent dyrere å ta ut utenlandsk valuta på Gardermoen enn det er på reisedestinasjonen. Tryggheten av å ha kontanter lett tilgjengelig er vel det som lokker de fleste til å ta ut før avreise.

 

ikke ta ut penger på flyplassen

 

Tanken på å måtte lete etter en minibank etter ankomst høres ut som en slitsom og stressende start på turen. Når det er sagt har det seg slik at de fleste land vi reiser til i dag har god infrastruktur når det kommer til løsninger der du kan ta ut penger. Så til neste gang: tenk på hvor du skal reise og om det virkelig er nødvendig å ta ut på forhånd. Kanskje du ikke trenger å ta ut kontanter i det hele tatt?

Kontakt oss