Slik underholder du barna på vei til flyplassen

Lyst til å starte familieferien på godfot med barna? Sørg for skikkelig underholdning i bilen på vei mot Gardermoen med disse fem tipsene!

 

Dalen Parkering underholdning for barn i bil

 

Barn er ikke alltid det enkleste publikum å underholde – men ofte er de avgjørende for hvordan ferien starter, spesielt når starten er i bilen. Unger kan på et blunk gå fra å se bedårende på deg og sitte rolige og tålmodige i baksetet, til å komme med de villeste krav om is, sjokolade og utallige tissepauser – for ikke å glemme det evige og altoppslukende spørsmålet om vi er «fremme snart».

 

Godt kjent med at bilsetet har en mystisk masserende effekt på ryggen? Kanskje de viltre små beina som skaper den følelsen kan roes ned dersom underholdningspotensialet i bilen er på topp? Her er fem tips til en mer underholdende biltur for barna på vei til flyplassen, så kan ferien starte med smil om munnen og en god dose indre ro.

 

Nettbrett og telefon funker ikke alltid

Mange tyr til filmer og spill på nettbrett og telefon. Noen går til og med så langt som å installere skjermer på baksiden av forsetene, og for mange virker dette strålende – men det er også de som kjenner at denne taktikken går litt mot sin hensikt. Når poden begynner å bli grønn i ansiktet og mumle at «mamma, jeg er litt kvalm» – da er det på tide å legge bort skjermene en stund. Og hva i alle dager skal man finne på da?

 

Dersom skjermene må vike finnes det heldigvis et hav av god gammeldags bilunderholdning for de minste! Ofte kan de voksne være med på lekene og dra i gang stemningen, men det finnes også løsninger som kan la foreldre og besteforeldre kjøre i ro og mak med stille, konsentrerte smårollinger i bilen.

 

1. Sett på en lydbok eller favorittmusikken

Eventyr! Få ting får fantasien i sving som et velfortalt eventyr. Lydbøker finnes det mange av på markedet – og her er det lett å velge noe tilpasset ulike interesser og målgrupper. Som sagt kan skjermer være som ild i tørt gress for bilsyke, men en lydbok gir ungene muligheten til å følge med på veien, samtidig som de små grå løper løpsk.

 

Er ikke lydbøker tingen kan man skape perfekte spillelister sammen med barna. Når yndlingssanger kommer som perler på en tråd har man sjelden tid til å mase om hvor langt det er igjen. Musikk får også ofte tiden til å gå mye raskere, ikke bare for barn, men også for voksne. Syng med og ha det gøy! Før dere vet ordet av det ser dere flyene lande på rullebaner rundt dere.

 

2. Bilbingo med premier

Før i tiden kunne man underholde barn med å «telle røde biler» eller lære bort bilskilt. I dagens hurtiggående digitale samfunn har vi fått barn som trenger mye mer stimuli for ikke å miste interessen. En litt mer utarbeidet bilbingo kan være lettere å interessere seg for, særlig hvis det vanker en belønning eller to. Last ned eksempler på nettet og skriv ut ark. Gi barna en tusj som kan vaskes vekk, eller en blyant og la bingoen begynne. Her handler det om å krysse av på ulike gjenstander man kan se langs norske veier.

 

Premier kan komme i form av noe godt å spise eller drikke, eller kanskje muligheten til å bestemme neste sang i bilen?

 

3. Gjetteleken

Barn elsker å bli utfordret, og dersom det er flere i baksetet og utfordringen kan bli konkurransepreget – da kan bilturen bli gull! Sett tydelige regler så det ikke blir krangling, og la barna gjette hva de tror kommer til å dukke opp langs veien. Hvilken farge vil den neste bilen som kjører forbi ha? Kommer dere til å kjøre gjennom en tunell eller under en bro? Dukker neste bensinstasjon opp på venstre eller høyre side?

 

Velg hvorvidt du vil gi poeng til ungene for alle riktige svar – og kanskje en premie til vinneren, eller om du heller vil gi en liten premie for hvert riktige svar. Så tette premier kan for eksempel være druer, klinkekuler eller noe annet smått som ikke fremmer bilsyke (det kan være lurt å ekskludere sjokolade fra denne konkurransen).

 

Dalen Parkering underholdning for barn i bilen

 

4. Rasteplasser og pauser

Å kjøre blir raskt kjedelig for både store og små barn. Avstanden trenger heller ikke være særlig lang før noen mister interessen, blir rastløs eller grinete. Ved å starte bilturen med løfter om morsomme pauser underveis vil du ha gitt barna noe å glede seg til. Bare tenk – snart stopper dere kanskje ved et vann, og der kan man fukte hendene og vasse litt! Eller kanskje bensinstasjonen er halvveis-målet, hvor ungene kan få en is eller pølse og strekke litt på bena.

 

Overrask gjerne barna. Start for eksempel turen med et hemmelig pausested. Gi beskjed at dersom de oppfører seg pent, vil dere stoppe bilen om X-antall minutter, hvor dere vil gå ut sammen og gjøre noe morsomt. Turen kan bli mye mer spennende for barn dersom noe overraskende venter dem på veien.

 

5. Hold gode samtaler med barna

Barn vil ofte veldig gjerne være i oppmerksomhetens sentrum, spesielt rundt foreldre eller besteforeldre. Sett av bilturen til ordentlige samtaler med ungene. La praten flyte om løst og fast. Still gode spørsmål, og kanskje du får overraskende svar. Hva vil barna bli når de vokser opp? Hva drømmer de om når de sover? Hva gleder de seg mest til med ferien? Hvilken superhelt liker de best? Hvis de hadde superkrefter, hva ville de valgt?

 

Sett deg ned med partneren din og lag en liste med gode spørsmål – og plutselig har du sett en helt ny side av sønnen eller datteren din på vei mot Gardermoen. Tenk – en enkel biltur kan vise seg å bli en trygg havn for verdifulle minner og opplevelser med barna.

 

Se priser og bestill parkering her. Eller kontakt oss i skjemaet under.

Kontakt oss